Cserháti csatangoló 2. forduló: Általános iskola – Alsó tagozat feladatai

1.feladat: Helyi hagyományok gyűjtése:

Látogassatok meg a Natúrpark bármely településén élő időseket, és kérdezzetek tőlük a karácsonnyal, adventtel vagy decemberi jeles napokkal (pl. Borbála, Luca, István-nap, Aprószentek, Szilveszter) kapcsolatos régi hagyományokról, népszokásokról, hiedelmekről! Egy régi népszokás, hiedelem leírását kérjük elküldeni minimum egy iskolai füzet oldalnyi terjedelemben. Azt is írjátok le nekünk, hogy a szokást kitől gyűjtöttétek, melyik településen.

2.feladat: Rajz készítés:

A csapat minden tagja készítsen egy, az általa választott decemberi hagyományról, szokásról egy rajzot. Lehetőleg ne ugyanazt a témát rajzolja le minden gyerek!

Elérhető pontszám: 10 + 20 = 30 pont

Beküldési határidő: december 15. e-mailben: (info@cserhatnaturpark.hu) illetve kérjük személyesen vagy postán eljuttatni a Cserhát Natúrpark, 3176 Hollókő  Kossuth u. 46. címre.

A határidő után beérkezett megfejtéseket nem fogadjuk el, az adott csapat erre a fordulóra 0 pontot kap. A rajzokat lehet szkennelve beküldeni a határidőig, de várjuk az eredeti rajzokat is, mivel a rajzokból a döntőn kiállítást rendezünk.

Kérjük a megoldásokra a csapat nevét és korcsoportját szíveskedjenek ráírni!

A Cserhát Natúrpark települései:

Alsótold, Becske, Bér, Bokor, Buják, Cserháthaláp, Cserhátsurány, Cserhátszentiván, Ecseg, Felsőtold, Garáb, Herencsény, Hollókő, Kozárd, Kutasó, Magyarnándor, Nagylóc, Nógrádsipek, Rimóc, Szanda, Terény és Varsány, plusz két partnertelepülés: Debercsény és Mohora.

 

Megoldásokat az info@cserhatnaturpark.hu e-mail-címre kérjük elküldeni.

További információ: info@cserhatnaturpark.hu 

Tel/ Fax: 32/379-273  Mobil: 30/289-1946

Hozzászólások lezárva